Kom in beweging!

Kom in beweging!

Kom in beweging!

Ben jij nog niet zo veel in beweging, maar zou je dat wel willen? In deze blog bespreken we 3 manieren om meer in beweging te komen. Deze 3 activiteiten zijn makkelijk uitvoerbaar en hebben een kleine kans op blessures.

Wandelen

Misschien is het niet direct waar jij aan dacht toen ik hierboven sprak over meer bewegen. Maar wandelen is bij uitstek geschikt om meer in beweging te komen. Ten eerste heb je er eigenlijk niks voor nodig. Ten tweede het kan eigenlijk altijd wanneer het jou uitkomt. Tot slot kan je het heel erg makkelijk opbouwen door bijvoorbeeld elke dag een minuut langer te lopen. Met 1 uur wandelen verbrand je gemiddeld 240 calorieën! Dat is al 4x zoveel dan wanneer je op de bank blijft zitten.

Zwemmen

Als tweede optie wil ik zwemmen bespreken. Zwemmen is een fantastische manier om in beweging te komen, met als groot voordeel dat het bewegen in het water een veel lagere belasting geeft op de gewrichten. Indien je gewrichtsklachten hebt zoals reuma of artrose kan zwemmen daardoor een manier van bewegen zijn die je pijnvrij kan uitvoeren.

Paar minuten workout

Als laatste optie wil ik de minuten workout bespreken. Vorige maand is een voorbeeld hiervan verschenen in onze laatste blog (lees hier). Met deze dagelijkse workout kan je in 5 minuten een boost geven aan je spieren en gewrichten. Omdat dit slechts enkele minuten per dag is, geeft dit een kleine kans op overbelasting. Daarnaast is het in huis makkelijk uit te voeren.

Heeft u een klacht die behandeld moet worden?Maak een afspraak

Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
Sterretjes ( * ) zijn verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!