Zorgverzekering 2022

Zorgverzekering 2022

Zorgverzekering 2022

Welke zorgverzekering biedt de beste voorwaarden en vergoeding voor fysiotherapie in 2022?

2021 is alweer bijna voorbij en na alle corona beproevingen die we dit jaar hebben doorstaan, gaan we er voor dat in 2022 alles beter wordt! Maar geldt dit ook voor jouw zorgverzekering? Verwacht jij in 2022 veel of weinig fysiotherapie nodig te hebben? Was je tevreden over de dekking en voorwaarden van je huidige zorgverzekering?

Jaarlijks veranderen de polisvoorwaarden bij veel verzekeraars. Dus ook als je niet van plan bent om over te stappen, check je nieuwe polisvoorwaarden. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees vooral verder als je een afgewogen keuze wilt maken voor jouw zorgverzekering in 2022.

Basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Deze polis is ongeacht van welke zorgverzekeraar deze afkomstig is, voor iedereen hetzelfde. Fysiotherapie wordt hierin vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Ook zogenaamde chronische aandoeningen worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar let op: wel pas na 20 behandelingen.

Veelal is dit van toepassing na een operatie, bijvoorbeeld je voorste kruisband of nieuwe knie. Op de zogenaamde chronische lijst staat precies welke aandoeningen hiervoor in aanmerking komen. Simpelweg lang ergens last van hebben betekent dus niet automatisch dat je hiervoor vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

Tip: verwacht je in 2022 gebruik te moeten maken van chronische fysiotherapie? Zorg voor een aanvullende verzekering die tenminste de eerste 20 behandelingen dekt.

Let er bij de basisverzekering op dat er een eigen risico geldt van 385,-. Dit eigen risico kun je vrijwillig opschroeven naar maximaal 885,-. Dit kan lonen, want de premie voor je zorgverzekering daalt hiervan. Hierbij zijn grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. De premiekortingen die verzekeraars in 2022 bieden bij het vrijwillig verhogen van het eigen risico lopen nogal uiteen.

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Voor wat betreft de aanvullende verzekeringen zijn er grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. Sommige verzekeraars bieden een aanvullende verzekering met wel 30 behandelingen fysiotherapie.

Maar let op, veel verzekeraars passen medische selectie toe, zodat het niet zeker is of je tot deze verzekering wordt toegelaten. Omdat de verschillen groot zijn, loont het de aanvullende verzekeringen te vergelijken. Met deze checklist weet je precies waar je op moet letten bij het afsluiten of wijzigen van jouw zorgpolis (bron: KNGF).

Tip: Wist je dat je je basisverzekering en je aanvullende verzekering niet bij dezelfde verzekeraar hoeft af te sluiten!

Tip: Websites die verschillende zorgverzekeraars vergelijken, geven alleen zorgverzekeraars weer die daarvoor betalen. DSW kom je op dit soort website's bijvoorbeeld nooit tegen.

Stap je niet over van zorgverzekering? Check je polisvoorwaarden voor 2022!

Wanneer je overweegt om je huidige polis aan te houden, let dan goed op de voorwaarden van je polis voor 2022. Bij sommige polissen wijzigt er veel.

Wij hebben contracten met (bijna) alle zorgverzekeraars

Voor 2022 hebben we met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract afgesloten, behalve met Menzis en Zorg en Zekerheid tevens geldt dit voor hun sublabels. Dit zijn: Anderzorg, HEMA, PMA en AZVZ. Mocht je bij deze verzekeraars een polis hebben dan kun je nog steeds bij ons terecht! Wel dien je eerst de factuur van ons te betalen. Wanneer jouw polis een restitutiepolis is, kun je de factuur bij je zorgverzekeraar indienen. Maar beter sluit je je zorgverzekering fysiotherapie in 2022 elders af.

Onze criteria voor een goede zorgverzekering voor fysiotherapie in 2022
Om bij ons het label goede zorgverzekering te krijgen, vinden wij dat een polis moet voldoen aan een aantal voorwaarden: 

Vrije keuze
Wij vinden niet dat de zorgverzekering mag bepalen naar welke zorgverlener, of welk ziekenhuis jij gaat. Er is maar een die dat mag bepalen en dat ben jijzelf! Kies daarom voor een restitutiepolis in plaats van een naturapolis. Overigens om bij ons te mogen komen maakt het niet uit, aangezien wij contracten hebben met de meeste zorgverzekeraars.

Een eerlijke vergoeding voor ons
Ook kijken we naar de vergoeding die wij ontvangen van de zorgverzekeraar per consult. Dit loopt sterk uiteen. ONVZ betaalt ons per consult bijna 3 euro meer dan Zilveren Kruis voor precies hetzelfde consult. Wij willen graag hoogwaardige zorg kunnen blijven leveren EN blijven innoveren EN onze collega’s een eerlijk salaris geven. 

Deze zorgverzekeraars raden wij aan

Welke zorgverzekeraars zijn top? Op basis van de hierboven genoemde criteria raden wij deze zorgverzekeraars aan. Jij bent dan verzekerd van een goede dekking en wij krijgen een zo eerlijk mogelijk tarief, waardoor wij jou optimaal kunnen helpen.

ONVZ
ONVZ is een fijne club. Zeker wanneer je denkt veel fysio nodig te hebben biedt ONZV verzekering aan voor 30 en zelfs 50 behandelingen per jaar. Let op: hier is wel medische selectie van toepassing. Van alle zorgverzekeraars ontvangen wij van ONVZ het hoogste tarief. VVAA valt ook onder hetzelfde concern en biedt een ruim scala aan aanvullende verzekeringen (alleen afsluitbaar wanneer je lid bent van de VVAA).

DSW
DSW draagt de zorgverleners van Nederland al jaren een warm hart toe door het steunen van initiatieven om zinloze administratie in de zorg terug te dringen. Daarbij scoren ze een 8.7 op Zorgwijzer op klanttevredenheid. En als je student bent, is het helemaal fijn, want dan betaal je maar 15,75 voor 12 behandelingen fysiotherapie in 2022. DSW maakt geen onderscheid in natura of restitutie polis en daarom heb je altijd vrije keuze voor zorgverlener of ziekenhuis.

ASR
Daarbij keuze uit 9, 15 of 21 behandelingen fysiotherapie. Let bij de basisverzekering wel op dat je een restitutiepolis kiest wanneer je maximale vrije keuze wilt. Sublabel DITZO kan ook, zeker wanneer je verwacht relatief weinig fysio nodig te hebben met een pakket van 6 of 9 behandelingen. ASR betaalt ons het minste van dit rijtje aanbevelingen. 

Conclusie:

Zorgverzekering fysiotherapie 2022ONVZ biedt de beste papieren wanneer je relatief veel fysio nodig heeft. DSW is ook een goede keuze. ASR is duur, maar wel duurzaam.
We hopen dat je met deze informatie een goede keuze kunt maken voor jouw zorgverzekering!

Heeft u een klacht die behandeld moet worden?Maak een afspraak

Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
Sterretjes ( * ) zijn verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!