Meet the Team - Leoni

Meet the Team - Leoni

Meet the Team - Leoni

Leoni en Bram kennen elkaar via de hockeyclub waar ze een aantal jaar in dezelfde commissie hebben gezeten. “Ik deed mijn opleiding aan de universiteit van Antwerpen en weet nog dat Bram mij aansprak op het balkon omdat hij via via had gehoord dat ik ook fysiotherapie studeerde. Geïnteresseerd vroeg hij wanneer ik klaar zou zijn met mijn opleiding, wat toen nog 2 jaar zou duren. Een half jaar voor mijn afstuderen kreeg ik een berichtje waarin hij vroeg hoe het met mij ging. Die middag ben ik nog langs geweest op, wat achteraf bleek, een soort sollicitatiegesprek.”

Manuele therapie
Leoni heeft nu bijna 2 jaar ervaring als fysiotherapeut, afgelopen zomer heeft ze ook haar master manuele therapie afgerond. “Geregeld merk ik dat het niet helemaal duidelijk is wat manuele therapie precies is. Vaak wordt gesproken over het ‘recht zetten’ van de rug. Dit wordt gedaan via het manipuleren van het gewricht, ook bekend als ‘kraken’. Een gewricht kan echter niet ‘scheef’ staan; het kan wel dat een gewricht niet soepel beweegt en dat een manipulatie kan helpen om dat gewricht tijdelijk soepeler te laten bewegen. Deze behandeltechniek is slechts het topje van de ijsberg. Manuele therapie is namelijk veel meer dan dat. Ik vind dat manuele therapie de gedetailleerde vorm van fysiotherapie is waarbij de focus ligt op het functioneren van het lichaam als geheel. Daarbij spelen persoonlijke- en omgevingsfactoren ook een mogelijke rol. De manuele therapie van vroeger was vooral een passieve techniek. Je werd al ‘gekraakt’ als je over de drempel stapte. Tegenwoordig is het een combinatie van passief en actief. Je zal ook echt zelf iets moeten doen en veranderen. Op die manier kan een klant controle krijgen over zijn eigen klacht.”

Tussen kop en kont
Als manueel therapeut ligt de kern van het vak bij de wervelkolom, toch is dat niet het enige wat Leoni interesseert. “De wervelkolom gerelateerde klachten zijn ontzettend verschillend en bevatten bijvoorbeeld onderrugklachten of hoofdpijn, maar eigenlijk alles wel tussen kop en kont, haha. Mijn interesse gaat uit naar het behandelen van klachten aan de wervelkolom, maar daarnaast ook naar klachten aan de schouder of knie. De complexiteit van de schouder maakt het een erg boeiend gewricht waar nog veel rondom te onderzoeken is. Klachten aan de knie vind ik heel interessant omdat het zo ontzettend kan verschillen. In mijn studententijd werkte ik in het ziekenhuis en zag vooral cliënten van middelbare leeftijd met nieuwe knie. Nu zie ik juist vaker jongere mensen of sporters met een knieblessure. Er zit een groot verschil in de aanpak van deze klachten, wat het juist zo uitdagend maakt.”

Grote glimlach
Leoni geniet enorm van haar vak. “Ik haal energie uit de afwisseling van mijn werk. Ik zie een zeer gevarieerde populatie met een breed scala aan klachten. De kleine, maar soms ook grote stappen die klanten ervaren door mijn behandelingen zorgen voor een grote glimlach op mijn gezicht en daarmee een dosis extra energie. Bovendien geeft mijn nieuwsgierigheid naar het hoe en waarom mij energie; ik wil blijven groeien en ontwikkelen om kwalitatieve zorg te leveren.

Heeft u een klacht die behandeld moet worden?Maak een afspraak

Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
Sterretjes ( * ) zijn verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!