Manuele Therapie

Manuele Therapie

Manuele Therapie

De manueel therapeut, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is een manueel therapeut en wat is nu het verschil met de fysiotherapeut?

Wat is een manueel therapeut?

De manueel therapeut is een fysiotherapeut met daar een Masteropleiding aan vastgeplakt om te specialiseren op met name wervelkolom gerelateerde klachten. Tijdens de opleiding worden meer mobiliserende technieken en manipulaties geleerd, die de bewegingsvrijheid van een gewricht verbeteren. Een manipulatie is een gecontroleerde, snelle impuls, waardoor op korte termijn de pijn kan worden beïnvloed en het gewricht wat beter kan bewegen.

Opgelost!?

Dat klinkt als een fantastische oplossing voor je klacht; dit is echter slechts het begin. Tijdens de periode van minder pijn en meer bewegingsvrijheid gaat de manueel therapeut samen met jou aan de slag om het behaalde resultaat op lange termijn te behouden.

Verschil met fysiotherapeut

Laten we beginnen met de overeenkomsten. De manueel therapeut is ook een fysiotherapeut. Samen met jou actief aan de slag gaan om een resultaat op lange termijn te behalen, dat is waar we voor gaan. Wat is dan het precies het verschil voor jou als klant? Lastig te zeggen. Probeer het zo te zien; er zijn meerdere wegen naar Rome. Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat je in Rome komt!

Bij wie moet ik nu een afspraak hebben?

Je afspraak bij ons kan zowel met een van onze fysiotherapeuten als met onze manueel therapeut. Wil jij weten met wie je de afspraak moet hebben? Vraag het een van onze collega’s. Zij kunnen het beste inschatten welke behandelaar het beste past bij het verhelpen van je klacht.

Heeft u een klacht die behandeld moet worden?Maak een afspraak

Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
Sterretjes ( * ) zijn verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!