Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Onze collega Paul heeft zich gespecialiseerd in de revalidatie van hartklachten en ons hartrevalidatieprogramma opgezet. Tijdens dit programma ga je samen met Paul aan de slag om op een veilige manier gezonder te gaan bewegen. Vandaag is John aan het woord in deze blog, waarin hij vragen beantwoord over zijn ervaring met het programma.

Kan je kort vertellen waarom je aan de slag wilde/moest met het hartrevalidatieprogramma?

De reden dat ik deel heb genomen aan het hartrevalidatie is als volgt. In maart 2019 heb ik een openhartoperatie moeten ondergaan wegens vernauwing in mijn kransslagader.
Hierbij heb ik 4 omleidingen geplaatst gekregen. Na drie weken ziekenhuis en 4 weken therapie was mijn conditie helemaal niets meer. 100 Meter lopen was te veel. Hele dag moe en lusteloos.
Na gesprekken met de huisarts heb ik zelf het initiatief genomen om met Paul & Bram contact op te nemen voor de mogelijkheden.

Hoe heb je het programma ervaren?
In het begin was mijn ervaring moet ik hiermee doorgaan? Het was best zwaar voor iemand die nog nooit gesport had. Maar de begeleiding in het begin is optimaal. Ook de regelmatige controle van mijn hartslag gaf mij een veilig en vertrouwd gevoel.

Wat heeft het programma voor jouw betekend?
Ik doe dit nu bijna twee jaar het bevalt mij uitstekend. Ik heb in principe weer 90 % van mijn conditie terug. Ik kan bijna alles weer. Het progamma is voor ieder aangepast alles mag niets hoeft alles is bespreekbaar. In het begin word er zeer zeker rekening gehouden met wat je hebt doorgemaakt.   
 
Hoe heb je de begeleiding ervaren?
Mijn ervaring met de begeleiding is goed. Je wordt absoluut niet zomaar losgelaten zonder duidelijke informatie. Je pols word regelmatig gecontroleerd. Wat mijn tijdens intensive inspanning een veilig gevoel gaf.
 
Zou je nog iets tegen andere mensen willen zeggen die twijfelen om het programma te volgen?
Ik zou ander mensen van wat oudere leeftijd met hart problemen zeer zeker adviseren om echt gebruik te maken van dit programma. Waarom? Ik kan weer rennen ,fietsen, zwemmen met mijn kleinkinderen. Ik heb weer genoeg conditie om alles te doen. Voel mij gezond en dat doet me goed.

Wil jij meer weten over dit programma, de mogelijkheden of de vergoeding? Stel gerust je vragen aan Paul!

Heeft u een klacht die behandeld moet worden?Maak een afspraak

Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
Sterretjes ( * ) zijn verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!