De verandering van de fysiotherapie

De verandering van de fysiotherapie

De verandering van de fysiotherapie

Hoe Fysiotherapie is Veranderd: Van Behandelbank naar Zelfmanagement

Als je twintig jaar geleden naar de fysiotherapeut ging, werd de meeste aandacht besteed aan de behandeling op de behandelbank. Maar tegenwoordig zie je dat andere aspecten een steeds grotere rol gaan spelen. Er is een verschuiving gaande waarbij wij als fysiotherapeut je coachen en helpen naar het oplossen van je klachten en weer kunnen doen wat jij wil. In deze blog geven we hier meer uitleg over.

Vroeger op de Behandelbank, Nu Samen aan de Slag
In het verleden lag de nadruk op behandeling op de behandelbank. Je lag daar en liet de fysiotherapeut zijn werk doen en wachtte vervolgens tot het beter werd. Maar vandaag de dag is het anders en bij ons is het anders. We werken samen met elkaar en alles behalve alleen op de behandelbank. Wij gaan actief aan de slag met herstel en daarin speel jij zelf een grote rol.

Van Afhankelijkheid naar Eigen Regie
In het verleden was het idee dat je afhankelijk was van de fysiotherapeut voor herstel. Nu ligt de nadruk op eigen regie. Eigenlijk is dat gewoon een ingewikkelde manier van zeggen dat wij je leren wat je zelf kunt doen om beter te worden en problemen in de toekomst te voorkomen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je oefeningen leert, pijn beheert en gezonde gewoonten ontwikkelt.

Jij Bepaalt Je Herstel
Een groot verschil is dat jij nu veel meer zeggenschap hebt over je eigen herstel. De fysiotherapeut kan je begeleiden, maar jij speelt een sleutelrol in het herstelproces. Je leert hoe je je dagelijks leven kunt aanpassen om beter te worden.

Kracht in Samenwerking en Kennis
Fysiotherapeuten zijn er nog steeds om je te helpen, maar nu is er meer nadruk op samenwerking, kennisoverdracht en het ontwikkelen van gezond gedrag. Wij voorzien je van de nodige kennis en tips, zodat je sterker en zelfverzekerder wordt in je vermogen om je gezondheid te verbeteren.

Kortom, fysiotherapie is in de loop der jaren geëvolueerd. De focus is verschoven van de behandelbank naar samenwerking en zelfstandigheid. Samen met je fysiotherapeut vorm je een team om ervoor te zorgen dat je weer gezond wordt en blijft. Je hebt de controle en de kracht om dit te bereiken.

Benieuwd hoe wij samen een team kunnen vormen? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
*verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!