Chronische aandoeningen

Zoek informatie over mogelijke klachten

Chronische aandoeningen

Er zijn verschillende chronische ziektes. Samen maken wij jou weer HART-stikke fit, DIA-beter en je COPD-OK. Het punt is wel duidelijk, wij kunnen je helpen!

COPD

COPD is een longziekte waarbij de longen beschadigd zijn. Het is een verzamelnaam voor bijvoorbeeld chronische bronchitis of longemfyseem.

Veelvoorkomende klachten bij COPD zijn:

- chronisch hoesten
- kortademigheid
- benauwdheid/vermoeidheid
- verminderde inspanningsmogelijkheden
- moeite met handelingen thuis/op werk

De fysiotherapeut kan u helpen in een zo goed mogelijke conditie te blijven. Conditie terug te winnen of beter leren omgaan met uw klachten, waardoor u zich weer fitter en gezonder voelt.

Mogelijke behandelingen

Hart en Vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn veelvoorkomend. Er zijn verschillende soorten klachten welke hier allemaal onder vallen zoals hartfalen, hartinfarct,hartritmestoornissen, verhoogde bloeddruk of verhoogd cholesterol.

Bij deze klachten is het enorm zinvol om verschillende factoren zoals beweging en voeding aan te passen. Fysiotherapie bij hart- en vaatziekten kan enorm bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven. Door u te helpen bij het verbeteren van uw kracht en conditie, maar ook door u te helpen het vertrouwen terug te winnen in uw eigen lichaam en kunnen.

Mogelijke behandelingen

Diabetes Mellitus

Diabetes, ook wel suikeziekte genoemd, is een ziekte waarbij het lichaam de hoeveelheid suiker in het bloed niet meer goed kan reguleren. De essentiele stof in het lichaam om bloedsuiker te reguleren is insuline.

Het reguleren van de bloedsuikerspiegel kan via medicatie, maar ook via lichaamsbeweging.  Fysiotherapeuten kunnen een patiënt hier in begeleiden. Samen zullen wij zorgvuldig de klachten bekijken en de gezondheid en het dagelijkse functioneren bespreken. Hierna stellen wij een behandelplan op welke is afgestemd op de fysieke mogelijkheden en wensen van de diabeet.

Reuma

Reuma is een chronische ziekte welke met name de gewrichten aantast. Dit kan resulteren in stijve, pijnlijke en vergroeide gewrichten en algehele vermoeidheid.

De fysiotherapeut kan bijdragen aan het leren omgaan met deze klachten en informeren over hoe je met de klachten moet omgaan. Daarnaast is het verstandig om samen aan de slag te gaan met oefeningen om, binnen de mogelijkheden die er zijn, zo sterk en fit mogelijk te worden.

Mogelijke behandelingen
Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
*verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!