Behandelmogelijkheden

Behandelmogelijkheden

Behandelmogelijkheden

In deze blog nemen we je mee in de diverse behandelingen en mogelijkheden die wij aanbieden om je te helpen herstellen van blessures, pijn te verminderen en je algehele mobiliteit en prestaties te verbeteren. Ontdek de wereld van fysiotherapie en hoe onze deskundige therapeuten je kunnen begeleiden op weg naar een gezonder, actiever leven. Lees verder om meer te weten te komen over een aantal van de behandelingen die we aanbieden en hoe ze kunnen helpen om je doelen te bereiken.

1. Training en Revalidatie

Onze fysiotherapiepraktijk biedt deskundige begeleiding en ondersteuning bij training en revalidatie. Of je nu herstelt van een blessure, een operatie heeft ondergaan of gewoon je algehele gezondheid wilt verbeteren, ons team van fysiotherapeuten staat klaar om je te begeleiden te bieden bij het opstellen van een op maat gemaakt trainingsprogramma.

2. Informeren en Adviseren

Dit wordt door mensen zelf niet direct als therapie gezien, maar is wel degelijk een groot onderdeel van herstel! Wij vinden het belangrijk om onze patiënten goed te informeren en adviseren. We leggen uit wat er aan de hand is, hoe de behandelingen werken en wat je zelf kunt doen om het herstel te versnellen en optimaliseren. Ons doel is om je zelfstandig te maken met kennis en inzicht in je eigen gezondheid.

3. Manuele Therapie

Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de mobiliteit van gewrichten en het verminderen van pijn. Onze manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het toepassen van specifieke technieken om je gewrichten soepeler te maken en de bewegingsvrijheid te vergroten. Dit effect kan worden onderhouden door in beweging te blijven en te blijven oefenen.

4. Echografie

Echografie is een diagnostisch hulpmiddel dat ons in staat stelt om gedetailleerde beelden van spieren, pezen en gewrichten te bekijken. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde diagnoses te bevestigen en uit te sluiten om vervolgens een gericht behandelplan op te stellen.

5. Flywheel Training

Flywheel training is een innovatieve methode waarbij een draaiend vliegwiel wordt gebruikt om weerstand te creëren. Deze methode is uiterst effectief voor het opbouwen van kracht en het verbeteren van je algehele prestaties.

6. Shockwave (ESWT)

Extracorporale shockwave-therapie (ESWT) is een behandeling die wordt gebruikt voor het verlichten van pijn en het bevorderen van het herstel van peesblessures zoals de tenniselleboog en de hielspoor. Onze deskundige therapeuten gebruiken deze techniek ter ondersteuning aan het doen van oefeningen en revalideren.

7. EPTE (Percutane Elektrolyse)

EPTE is een geavanceerde techniek voor de behandeling van chronische peesblessures. Het maakt gebruik van microstroom om beschadigd weefsel te stimuleren en te herstellen. Onder begeleiding van de echo wordt een naald precies op de juiste plek gebracht. Op deze manier weten we zeker dat de therapie op de juiste plek terecht komt. Wij gebruiken EPTE (net als shockwave) ter ondersteuning aan het oefen en revalidatieproces.

8. Dry Needling

Dry needling is een effectieve behandeling voor het verminderen van spierpijn en -spanning. Onze therapeuten gebruiken dunne naalden om de pijnlijke plekken in de pees aan te prikken. Met het tijdelijke effect van verlichting scheppen we de mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met oefeningen.

In onze fysiotherapiepraktijk streven we ernaar om de best mogelijke zorg te bieden, aangepast aan jouw individuele behoeften. Onze toegewijde therapeuten zijn hier om je te begeleiden op de reis naar herstel en welzijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een van deze behandelingen. Jouw gezondheid en welzijn zijn onze prioriteit.

Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
*verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!