Achillespeesklachten

Achillespeesklachten

Achillespeesklachten

Wij zien veel achillespeesklachten in de praktijk. Er worden hier veel verschillende namen voor gebruikt zoals ontsteking, tendinitis, tendinopathie, tendinose wat soms tot verwarring kan leiden. In deze blog nemen we je kort mee in de achillespeesblessure en het herstel hiervan.

Een pees is gemaakt om aan getrokken te worden en krachten vanuit de spier over te brengen op het bot. Bij een achillespeesblessure ontstaat vaak een irritatie van de achillespees doordat de belasting en de belastbaarheid uit evenwicht zijn geraakt.
Met andere woorden je vraagt meer van je achillespees dan hij aankan. Dit kan resulteren in klachten zoals pijn en stijfheid in dagelijks leven en met sporten.

Voor het herstel van deze blessure is het essentieel dat de balans wordt terug gebracht in hoeveel je doet en hoeveel je aankan op dat moment. Blijf je teveel doen, dan zullen de klachten blijven. Doe je echter veel te weinig dan zakken de klachten, maar zodra je weer terug gaat naar je oude niveau komen ze weer opzetten. Het vinden van de juiste balans samen met jouw therapeut is dus héél belangrijk.

Als de klachten zijn gezakt, moet je aan de slag om weer op te bouwen naar het gewenste niveau. Dat moet gelijdelijk en gestaag, zodat de pees weer langzaam kan wennen aan wat er wordt verwacht.

Dit gehele proces vereist veel geduld en doorzettingsvermogen. Het herstel van een peesklacht duurt vaak zeker 3 maanden, maar kan in zijn geheel oplopen tot een jaar.

Dit is in een notendop de meest essentiele boodschap van het hele herstel. Dit herstel kunnen wij waar nodig ondersteunen met echografie, shockwave of EPTE. Jouw therapeut weet precies wanneer welke therapie daarin ondersteunend kan zijn!

Vul dit formulier in
Wij nemen contact op
Afspraak is ingepland
*verplichte invulvelden.
App met ons voor een afspraak!