Specialisaties

Onze manier van werken

Fysiotherapie

Fysiotherapie Hoog Lede handelt naar de nieuwste behandelinzichten en interventies binnen de gezondheidszorg. Fysiotherapie wordt meer en meer een actieve benadering, naast onze behandeltechnieken op de behandelbank zullen we met cliënten bezig zijn in de oefenzaal om herstel te bevorderen of preventief aan de slag te gaan.

Een aantal van onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd op de volgende gebieden:
– Knie klachten
– Schouder klachten
– Rug klachten
– Heup klachten

Meerwaarde voor duidelijkheid over uw klacht

Echografie

Fysiotherapie Hoog Lede gebruikt echografie om bepaalde klachten te diagnosticeren of uit te sluiten. Echografisch onderzoek kan een meerwaarde bieden in diagnostiek, omdat je naar structuren in het lichaam kan kijken. Door betere diagnostiek kan een behandeling beter en effectiever worden ingezet.

De echografie wordt tevens ingezet om de effectiviteit van bepaalde behandelingen te meten. Op deze manier kan beter bepaald worden welke therapie effectief is.

Dé behandeling voor langdurige peesklachten

Shockwave

Een nieuwe therapie biedt uitkomst aan slachtoffers van hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en tennisellebogen. Door enkele behandelingen met shockwave therapie kunnen deze – vaak chronische – pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen verdwijnen na slechts enkele behandelingen van 5 minuten.

Sinds enkele jaren wordt shockwave therapie door fysiotherapeuten toegepast. Internationaal onderzoek toont aan dat deze nieuwe therapie effectief is voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk behandelbaar zijn. Deze onderzoeksresultaten komen overeen met de ruime ervaring die in Nederland reeds is opgedaan. Vaak zijn patiënten met chronische klachten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwave therapie verhoogt de genezingskans tot maar liefst 85 %.

Nieuwe behandeltechniek bij chronische peesklachten

EPTE

Een nieuwe innovatieve en revolutionaire behandelmethode voor langdurige peesklachten, EPTE (Echogeleide Percutane electrolyse). Kniepeesklachten, achillespeesklachten, de tenniselleboog en hielspoorklachten kunnen hiermee goed behandeld worden. Heeft u al langer klachten? Verschillende therapieën geprobeerd, maar weinig resultaat? EPTE kan de oplossing bieden.

Onder echogeleiding wordt een dunne naald op de plaats van de beschadigde pees gebracht. Vervolgens wordt er een lichte elektrische stroom toegediend. Dit veroorzaakt een nieuwe gecontroleerde herstelreactie binnen in de pees. Hierdoor wordt de pees opnieuw opgebouwd. In combinatie met een intensief trainingsprogramma én eventueel ontlastende taping zorgt dit voor herstel van gezonde en trekvaste peesvezels.

Een van de voordelen van deze techniek is dat het gebruik maken van een echotoestel ervoor zorgt dat er heel nauwkeurig alleen het gebied behandeld wordt. De gezonde delen van de pees raken hierdoor niet aangetast.

Effectieve en Revolutionaire Trainingsmethode

FlyWheeltraining

Effectieve trainingsmethode om kracht te trainen, voor peesklachten revalidaties en sneller terug keren in de sport! Korte trainingssessies zijn al effectief voor een goed resultaat.

Flywheeltraining, traint vooral het vermogen om ‘af te remmen’ meer dan in reguliere krachttraining. Dit is juist de beweging waarin sporters vaak blessures oplopen. Knieblessures en peesblessures kunnen door flyweeltraining beter herstellen. Daarnaast wordt de stap naar de terugkeer in de sport een stuk kleiner gemaakt.

Flywheeltraining werkt door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld, waarvan aan het uiteinde door wordt getrokken. Het vliegwiel werkt als een soort ‘jojo’; hoe harder eraan getrokken wordt, hoe meer weerstand men ondervindt en hoe harder het vliegwiel vervolgens weer terugdraait. De krachten worden zo opgebouwd dat het toestel een enorme kracht kan ontwikkelen bij het afremmen van de beweging. Dit maakt de spieren en pezen sterk op een manier die met reguliere apparatuur niet mogelijk is.

Sportrevalidatie zoals het moet zijn

Sportfysiotherapie

Sportblessures horen helaas bij elke sport op elk niveau. Voor een sporter is het van belang om op de juiste manier te revalideren en te herstellen van een blessure. Bij Fysiotherapie Hoog Lede vinden we het belangrijk dat er een hoge kwaliteit is in het herstel. Met de uitgebreide ervaring op verschillende (top)sport gebieden kunnen we elke sporter een revalidatie op hoog niveau bieden.

De sporter laten terug keren op zijn of haar sportniveau is de doelstelling. Dit maken we mogelijk door revalidatietrajecten waarbij sport specifiek voor het herstel getraind wordt.

Veldrevalidatie maakt onderdeel van deze sport specifieke benadering, om een sporter 100 % fit op een sportveld te krijgen is revalideren in een oefenzaal alleen niet genoeg. Wij maken samen met onze cliënt de transfer naar het veld binnen de revalidatie om de stap naar sporthervatting te verkleinen.

Werkgerelateerd

Bedrijfsfysiotherapie

Fysiotherapie Hoog Lede doet ook bedrijfsfysiotherapie bij bedrijven op locatie. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door fysiek zwaar werk of werk waar veel dezelfde houding of beweging plaats vindt. Op den duur kunnen deze lichamelijke klachten zelfs zorgen voor ziekteverzuim en veel kosten met zich mee brengen.

Door op locatie fysiotherapie, workshops en trainingen te geven proberen we werknemers bij verschillende bedrijven gezond en vitaal te houden.

Geïnteresseerd in één van onze diensten?

Wij kunnen u helpen!
× App met ons voor een afspraak!