Schouder Impingement

Wij helpen je verder!
Ontstaan
Therapie & Proces bij Fysiotherapie Hoog Lede
Meten

Bij een schouderimpingement is er sprake van een ontsteking van de pezen of slijmbeurs van de schouder. Soms kan een langdurige ontsteking leiden tot kalkvorming in de pees.

Een schouderimpingement ontstaat onder andere door overbelasting, bijvoorbeeld als u te vaak met uw armen boven uw hoofd werkt of uw arm steeds heft. Een schouderimpingement kan ook komen doordat de vier spieren rond de schouder (samen de cuff) niet goed werken. Uw schouder wordt dan instabiel, waardoor er te weinig ruimte is voor de pezen en de spieren. Ook kan een te nauwe ruimte tussen de botstructuren van de schouder een rol spelen.

Bij Fysiotherapie Hoog Lede vinden we het belangrijk om exact te weten hoe de pees ervoor staat qua klacht, letsel, schade of een eventuele ontsteking.

Mochten we de verdenking hebben op een schouder impingement zullen we een echo van de schouder maken om de exacte klacht in kaart te brengen. We kijken dan of er sprake is van een peesirritatie of slijmbeurs ontsteking. Dit is ook nodig om de juiste therapie toe te passen. Bij de verschillende fases die een peesirritatie kent worden verschillende behandelmethodes ingezet. Des te meer is het van belang om exact te weten in welke fase je peesirritatie zit. Dit kan alleen met echografie worden vastgesteld.

Na het echografisch onderzoek en het vast stellen van de ernst van de peesirritatie kunnen we verschillende behandelvormen toepassen:

– Shockwave
– EPTE
– FlyWheel Training

Wilt u meer lezen over deze behandelvormen? Kijk dan eens bij onze specialisaties op deze website.

Tijdens je revalidatie door doen we verschillende testen en metingen. Deze testen en metingen worden gedaan om je vooruitgang meetbaar te maken. Onderstaand een aantal voorbeelden van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Beweeglijkheid schouder
– Kracht
– Links / Rechts verschil

De manier van zoeken bepaald wat er gevonden wordt

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!