Schouder Artrose

Dan helpen wij je verder!
Ontstaan
Therapie & Proces bij Fysiotherapie Hoog Lede
Meten

Artrose is slijtage van het kraakbeen in gewrichten. In een gewricht komen twee of meer botten bij elkaar. Om er voor te zorgen dat de botten soepel kunnen bewegen, hebben ze een laagje glad kraakbeen.
Naarmate u ouder wordt, verandert uw kraakbeen van dikte en samenstelling. Als het kraakbeen heel erg slijt, wordt het dun of brokkelig of het verdwijnt helemaal. De botuiteinden komen dan tegen elkaar. In dat geval spreken we van artrose.
Hoe ernstig het kraakbeen slijt verschilt van persoon tot persoon, net als de klachten die iemand heeft. Soms zijn op de röntgenfoto bijvoorbeeld ernstige afwijkingen te zien, terwijl iemand weinig klachten heeft. Het omgekeerde komt helaas ook voor. Hoe erg u wordt beperkt door artrose hangt af van uw spieren, banden en het kapsel in het gewricht.

Het is tot heden nog niet precies bekend wat de oorzaak van artrose is. Wel is duidelijk dat het gaat om een samenspel van verschillende factoren zoals overbelasting, erfelijkheid, overgewicht, een ontstekingsreactie en een ongeval of trauma.

Artrose is een proces wat niet te stoppen is, door middel van fysiotherapie kunnen we het proces vertragen. Door het optimaliseren van de bewegingen in de heup en krachttraining van de spieren rondom de schouder wordt er minder pijn ervaren van de artrose.

Tijdens je revalidatie doen we verschillende testen en metingen. Deze testen en metingen worden gedaan om je vooruitgang meetbaar te maken. Onderstaand een aantal voorbeelden van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Beweeglijkheid schouder
– Kracht
– Links / Rechts verschil

De manier van zoeken bepaald wat er gevonden wordt

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!