Schouder klachten

Wij helpen je dan verder!

Schouder Impingement

Door een veranderd beweegpatroon of door irritatie van pezen of de slijmbeurs in de schouder kan er een beklemming optreden tijdens bewegen.

Meer weten over schouder impingement?

Schouder Instabiliteit

Bij schouderinstabiliteit is de schouder ontwricht of uit de kom geraakt. Er kan dan schade aan de rand van de schouderkom tussen de kom en het labrum worden opgelopen.

Meer weten over Schouder instabiliteit? Lees dan nu verder!

Schouder Pees Ruptuur

Door een val of sportongeluk kan het voorkomen dat je een schouder pees ruptuur oploopt. Dit betekent dat één van de schouderpezen inscheurt of afscheurt.

Lees nu meer over Schouder Pees Ruptuur

AC-Luxatie

Het acromio claviculair gewricht, ook het AC-gewricht genoemd, is de verbinding tussen sleutelbeen (clavicula) en acromion. Bij een AC-luxatie gaat het sleutelbeen uit de kom van het schouderblad.

Meer weten over de AC-luxatie?

Frozen Shoulder

Bij een Frozen shoulder (bevroren schouder) is het kapsel ontstoken geraakt en verkort waardoor bewegingen gehinderd worden. De oorzaak hiervan is niet altijd duidelijk.

Lees meer over de Frozen Shoulder

Artrose

Artrose noemen we in het algemeen gewrichtsslijtage. De kwaliteit van kraakbeen in het schoudergewricht neemt af. Het proces bij deze vorm van schouder klachten kan eigenlijk niet gestopt worden, wel vertraagd.

Lees nu meer over Artrose

De manier van zoeken bepaald wat er gevonden wordt

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!