Runners Knee

Wij helpen je dan verder!
Ontstaan
Therapie & Proces bij Fysiotherapie Hoog Lede
Meten
Oefeningen en Video

Aan de buitenzijde van de knie loopt een lange pees die overgaat in een peesplaat. Vlak boven de knie zit een botknobbel waar deze pees langs schuurt bij het buigen en strekken van de knie, wat voor de irritatie van de pees kan zorgen.

De klachten ontstaan geleidelijk aan de buitenkant van de knie. Eerst komt de pijn op tijdens het sporten en verdwijnt daarna vrij snel. De pijn is vaak branderig en zeurend en kan doortrekken in het onderbeen. Als het been meer belast wordt, neemt de pijn toe. Deze kan zo ernstig worden dat je moet stoppen met sporten.

Bij Fysiotherapie Hoog Lede vinden we het belangrijk om exact te weten hoe de pees ervoor staat qua klacht, letsel, schade of ontsteking.

Indien we de verdenking hebben op een Runners knee zullen we een echo van de pees maken om de exacte klacht van de pees in kaart te brengen. Dit is ook nodig om de juiste therapie toe te passen. Bij de verschillende fases die een peesirritatie kent worden verschillende behandelmethodes ingezet. Des te meer is het van belang om exact te weten in welke fase je peesirritatie zit. Dit kan alleen met echografie worden vastgesteld.

Na het echografisch onderzoek en het vast stellen van de ernst van de peesirritatie kunnen we verschillende behandelvormen toepassen:

– Shockwave
– EPTE
– FlyWheel Training

Wilt u meer lezen over deze behandelvormen? Kijk dan eens bij onze specialisaties op deze website.

Tijdens je revalidatie doen we verschillende testen en metingen waarmee we vooruitgang meetbaar kunnen maken. Onderstaand een voorbeeld van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Kracht
– Echografie
– Links / Rechts verschil
– Sprongtesten
– Sprinttesten

Wil jij weten welke oefeningen je thuis kunt doen? Bekijk dan is onze verschillende video’s.

Runners Knee

Wil je weten welke oefeningen je thuis kunt doen? Bekijk de video hiernaast dan eens!

Pees - Spier Specialist

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!