Nieuwe Knie

Dan helpen wij u verder!
Waarom een Totale Knie Prothese?
Revalidatie bij Fysiotherapie Hoog Lede
Meten
Oefeningen en Video

U heeft pijn met lopen, staan, bewegen en belasten van de knie. U heeft last van veel stijfheid, vooral na een rustperiode. Dit allemaal als gevolg van een ver gevorderd stadium van artrose / gewrichtsslijtage. Dan komt u in aanmerking voor een Totale Knie Prothese.

Met een nieuwe knie krijgt u meer bewegingsvrijheid en daarmee een hogere kwaliteit van leven. Een knieprothese is een knie van kunstmateriaal, ontworpen om de functie van een normale knie zo goed mogelijk na te bootsen.

Tijdens de revalidatie ziet u twee tot drie keer per week de fysiotherapeut en oefent u daarnaast thuis. De eerste periode van de revalidatie zal met name gericht zijn op het kunnen functioneren in het dagelijks leven. U mag pas weer autorijden als u zonder krukken loopt, gemiddeld duurt dit zes weken. Licht lichamelijk werk kunt u waarschijnlijk na zes tot acht weken weer oppakken. Zorg hierin voor een goede opbouw. Bij zwaarder lichamelijk werk kan dit zes tot twaalf maanden duren. Zwaar lichamelijk werk is voor het herstel en de duurzaamheid van de prothese vaak niet wenselijk. Bespreek dit daarom goed met de orthopedisch chirurg voordat u dit hervat. De totale revalidatie duurt gemiddeld negen tot twaalf maanden.

Tijdens je revalidatie door doen we verschillende testen en metingen. Deze testen en metingen worden gedaan om je vooruitgang meetbaar te maken. Onderstaand een aantal voorbeelden van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Beweeglijkheid knie
– Kracht
– Links / Rechts verschil

Wil jij weten welke oefeningen je thuis kunt doen na operatie? Bekijk dan onze verschillende video’s.

Nieuwe Knie

Wil je weten welke oefeningen je moet doen na operatie? Bekijk dan de video hiernaast!

Kom weer in beweging!

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!