Meniscusletsel

Wij helpen je verder!
Ontstaan
Therapie & Proces bij Fysiotherapie Hoog Lede
Meten
Oefeningen en Video

De binnen- of buitenmeniscus kan scheuren. Dat gebeurt meestal door de knie met kracht te verdraaien, bijvoorbeeld tijdens de sport, maar het kan ook door slijtage gebeuren.

Een gescheurde meniscus kan flink pijn doen. U voelt de pijn aan de zijkant van uw knie waar de scheur zit. Na het scheuren van een meniscus komt er vaak vocht in uw knie, waardoor deze dikker wordt en deze zwelling kan pijn geven. Soms komt een stukje van een gescheurde meniscus klem te zitten in het gewricht, waardoor uw knie ‘op slot’ gaat. U kunt uw knie dan opeens niet meer strekken of juist niet meer buigen. Dit kan meteen na het blesseren van de knie gebeuren, maar ook enige tijd erna.

Bij een menicusletsel ligt het aan de schade van de meniscus welk beleid er wordt toegepast. Als de schade mee valt kan er met oefeningen een hoop gedaan worden voor het herstel. Echter als de schade zodanig is zal er een operatie moeten plaats vinden. Er wordt dan een keuze gemaakt om de meniscus te hechten of deels weg te halen.

Het herstel na operatie is ca. 3 – 6 maanden.

Tijdens je revalidatie door doen we verschillende testen en metingen. Deze testen en metingen worden gedaan om je vooruitgang meetbaar te maken. Onderstaand een aantal voorbeelden van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Beweeglijkheid knie
– Kracht
– Links / Rechts verschil
– Sprongtesten
– Sprinttesten
– Conditietesten

Wil jij weten welke oefeningen je kunt doen in de verschillende fases van je revalidatie? Bekijk onze verschillende video’s dan.

Meniscusletsel

Wil je weten welke oefeningen je moet doen in de eerste 6 weken van je revalidatie? Bekijk de video hiernaast!

Kniespecialist voor optimaal revalideren

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!