Knieschijf klachten

Dan helpen wij je verder!
Ontstaan
Therapie & Proces bij Fysiotherapie Hoog Lede
Meten
Oefeningen en Video

De knieschijf (patella) is een bot, aan de voorkant van de knie. Deze knieschijf zit in de grote pees van de bovenbeenspier (quadricepsspier) en beweegt in een goot of groeve in het bovenbeen. De knieschijf zorgt ervoor dat de bovenbeenspierkracht wordt overgebracht. Als u knieschijfpijn (ook wel Patellofemoraal pijnsyndroom of retro patellaire chondropathie (RPCP) genoemd) heeft, dan heeft u pijn rond uw knieschijf bij bepaalde bewegingen.

Er zijn veel verschillende oorzaken van deze klacht en de oorzaak is niet altijd bekend. Vaak ontstaat knieschijfpijn door overbelasting bij sporters of zien we het bij jonge meisjes die snel groeien. Knieschijfpijn ontstaat vaak doordat de knieschijf niet soepel door de goot of groeve van het bovenbeen loopt, maar als het ware ‘uit het spoor’ raakt.

Bij Fysiotherapie Hoog Ledewillen we exact weten hoe de klacht in elkaar zit. Door een uitgebreide analyse van de knie kunnen we bepalen waardoor de knieschijf klacht ontstaat en op welke manier we moeten gaan trainen voor herstel.

De herstelperiode zal bestaan uit krachttraining voor de bovenbenen op de juiste manier en als de doelstelling is terugkeren naar sport zal veldrevalidatie volgen om de sportspecifieke fase te trainen.

Tijdens je revalidatie doen we verschillende testen en metingen waardoor vooruitgang meetbaar kan worden gemaakt. Onderstaand een aantal voorbeelden van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Beweeglijkheid van de knieschijf
– Kracht
– Links / Rechts verschil
– Sprongtesten
– Sprinttesten
– Conditietesten

Wil jij weten welke oefeningen je in verschillende fases van je revalidatie kan doen? Bekijk dan onze verschillende video’s is.

Knieschijf klachten

Wil je weten welke oefeningen je kan doen in de begin fase van herstel? Bekijk dan de video hiernaast!

Kniespecialist, analyse van de klacht is de essentie van herstel

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!