Knieschijf instabiliteit

Wij helpen je dan verder!
Ontstaan
Therapie & Proces bij Fysiotherapie Hoog Lede
Meten

De knieschijf (patella) is een stuk bot dat kan bewegen, aan de voorkant van de knie. De knieschijf zit in de grote pees van de quadricepsspier. Dit is de grote spier van de voorkant van het bovenbeen tot aan het scheenbeen. Aan de achterkant van de knieschijf zit glad kraakbeen dat de knieschijf helpt om in het speciale gootje in het bovenbeen te bewegen. Als uw knieschijf instabiel is, schiet deze uit het gootje, meestal wanneer u een gestrekte knie heeft. Een andere benaming voor Knie Instabiliteit is Patella Luxatie.

Vaak wordt knieschijf instabiliteit veroorzaakt door een aangeboren afwijking aan het kniegewricht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de knieschijf te hoog ligt, of dat het gootje waarin de knieschijf beweegt niet diep genoeg is. Uw knieschijf kan ook instabiel worden wanneer u door een val de banden de knieschijf op z’n plek houden heeft uitgerekt of gescheurd.

Bij Fysiotherapie Hoog Lede willen we exact weten hoe de klacht in elkaar zit. Door een uitgebreide analyse van de knie kunnen we bepalen waardoor de knieschijf klacht ontstaat en op welke manier we moeten gaan trainen voor herstel.

De herstelperiode zal bestaan uit krachttraining voor de bovenbenen op de juiste manier en als de doelstelling is terugkeren naar sport zal veldrevalidatie volgen om de sportspecifieke fase te trainen.

Tijdens je revalidatie doen we verschillende testen en metingen waardoor we vooruitgang meetbaar kunnen maken. Onderstaand een aantal voorbeelden van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Beweeglijkheid knie
– Kracht
– Links / Rechts verschil
– Sprongtesten
– Sprinttesten
– Conditietesten

Revalideren bij een kniespecialist

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!