Kniepees klachten

Dan helpen wij u verder!
Ontstaan
Therapie & Proces bij Fysio Hoog Lede
Meten

De belangrijkste pees rond de knie is de kniepees aan de voorzijde van de knie. Deze pees kan overbelast raken of gaan ontsteken door verschillende oorzaken.

1. Overbelasting of overprikkeling van de pees door een verhoging in belasting of door te veel herhaling van dezelfde beweging.
2. Lichamelijke factoren zoals beenlengte verschil, groei of een standsafwijking.
3. Minder stabiliteit in het gewricht.

Bij Fysio Hoog Lede vinden we het belangrijk om exact te weten hoe de pees ervoor staat qua klacht, letsel, schade of een eventuele ontsteking.

Bij verdenking op kniepees klachten zullen we eerst een echo van de pees maken om de exacte klacht van de pees in kaart te brengen. Dit is ook nodig om de juiste therapie toe te passen. Bij de verschillende fases die een peesirritatie kent, worden verschillende behandelmethodes ingezet. Waardoor het van groot belang om exact te weten in welke fase je peesirritatie zit. Dit kan alleen met echografie worden vastgesteld.

Na het echografisch onderzoek en het vast stellen van de ernst van de peesirritatie kunnen we verschillende behandelvormen toepassen zoals:

– Shockwave
– EPTE
– FlyWheel Training

Wilt u meer lezen over deze behandelvormen? Kijk dan eens bij onze specialisaties op deze website.

Tijdens je revalidatie door doen we verschillende testen en metingen. Testen en metingen worden gedaan met als doel je vooruitgang meetbaar te maken. Onderstaand een voorbeeld van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Kracht
– Echografie
– Links / Rechts verschil
– Sprongtesten
– Sprinttesten

Spier - Pees Specialist

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!