Jumpers Knee

Dan kunnen wij je verder helpen!
Ontstaan
Therapie & Proces bij Fysiotherapie Hoog Lede
Meten

De Jumpersknee of springersknie is een peesontsteking ter hoogte van de kniepees. De peesontsteking ontstaat vaak door overbelasting tijdens sporten. De overbelasting ontstaat doordat de belasting groter is dan de belastbaarheid van de pees, te zware trainingen/oefeningen of te veel herhaling kan zorgen voor deze belasting.

De pijn zit vaak ter hoogte van de kniepees met zijn aanhechting op de knieschijf.

Bij Fysiotherapie Hoog Lede vinden we het belangrijk om exact te weten hoe de pees ervoor staat qua klacht, letsel, schade of ontsteking.

Indien we de verdenking hebben op een jumpers knee zullen we een echo van de pees maken om de exacte klacht van de pees in kaart te brengen. Daarnaast is dit nodig om de juiste therapie toe te passen. Bij de verschillende fases die een peesirritatie kent, worden verschillende behandelmethodes ingezet. Daarom is het des te meer is het van belang om exact te weten in welke fase je peesirritatie zit. Dit kan alleen met echografie worden vastgesteld.

Na het echografisch onderzoek en het vast stellen van de ernst van de peesirritatie kunnen we verschillende behandelvormen toepassen:

– Shockwave
– EPTE
– FlyWheel Training

Wilt u meer lezen over deze behandelvormen? Kijk dan eens bij onze specialisaties op deze website.

Tijdens je revalidatie doen we verschillende testen en metingen waarmee we jou vooruitgang meetbaar kunnen maken. Onderstaand een aantal voorbeelden van testen en metingen die we doen:

– Pijn
– Kracht
– Echografie
– Links / Rechts verschil
– Sprongtesten
– Sprinttesten

Pees - Spier Specialist

Maak nu uw afspraak!

× App met ons voor een afspraak!