“We proberen op die manier ook echt van elkaar te leren”

Lianne kent Jip van hun opleidingstijd. “Ik studeerde in Rotterdam, Jip in Leiden, toevallig liepen we stage bij hetzelfde bedrijf in het De Lier. Daarna hebben we online altijd contact gehouden en zag ik de plannen voorbij komen voor het Medisch Centrum in Vlaardingen. Toen er een vacature online kwam, twijfelde ik dan ook niet om te solliciteren.

Sprong in het diepe
Lianne had al veel ervaring door haar werk in Den Haag, toch heeft ze een sprong in het diepe gemaakt. “Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. De nieuwe werklocatie in het medisch centrum, de mogelijkheden om meer bezig te zijn met ontwikkeling van het vak, maar ook zeker het belang van persoonlijke ontwikkeling spraken mij enorm aan. Het belangrijkste voor mij om de knoop door te hakken was de leuke sfeer binnen het team. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt dat ik deze keuze heb gemaakt. De verwachtingen over voordelen van het werken in een medisch centrum zijn uitgekomen en ook aan mijn persoonlijke ontwikkeling wordt veel gedaan.”

Enthousiasme
Cliënten helpen doen wat ze graag weer willen, dat doet Lianne graag! “Voor sommigen is dat traplopen of een wandeling rond het huis, maar soms ook het weer kunnen hardlopen of voetballen. Ik vind het mooi als een patiënt weer bij je terugkomt en aangeeft dit weer te kunnen. Het is fantastisch dat ik als fysiotherapeut hier een bijdrage aan kan leveren. Ik kan mensen laten ervaren dat iets weer mogelijk is. Soms door te motiveren of vertrouwen te geven, maar soms ook door af te remmen of een luisterend oor te bieden. Dat maakt mijn werk enorm gevarieerd, net zoals de verschillende behandelingen. Die zijn soms in de behandelkamer, maar het liefst actief in de zaal of op het veld. Die veldtrainingen zijn vaak het laatste deel voor de terugkeer naar het sporten. Voor sporters is dit vaak de leukste fase en hun plezier maakt mij dan weer nog enthousiaster.”

Innoveren en implementeren
Bij Fysiotherapie Hoog Lede staat het zelden stil, dat geldt ook voor Lianne. “Afgelopen jaar heb ik mij bezig gehouden met het verbeteren van onze zorg op het gebied van voorste kruisband blessures, maar ook op het gebied van COPD. Door alle omstandigheden kwam een zorg rondom Corona daar ook nog bij. Dit jaar wil ik gebruiken om deze verbeterde zorg breder te implementeren binnen de praktijk, zodat ook mijn collega’s hier feilloos mee aan de slag kunnen. We proberen op die manier ook echt van elkaar te leren!”

About the author

Leave a Reply

× App met ons voor een afspraak!