Tips voor jouw zorgverzekering in 2021

De decembermaand is weer aangebroken. Een tijd waarin we genieten van feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis. Maar december is ook de maand waarin je de gelegenheid hebt om te wisselen van zorgverzekering.

Fysiotherapie valt niet onder de basisverzekering. Om een vergoeding te krijgen voor jouw behandeling is een aanvullend pakket fysiotherapie nodig. Hierbij moet je denken aan behandeling van nek-, rug-, knie- of schouderklachten.

Er zijn uitzonderingen op deze regel. Denk bijvoorbeeld in het geval van klachten door artrose aan de heup of knie, COPD of het herstellen na sommige operaties. In deze gevallen vallen de behandelingen onder de basisverzekering. Houd er wel rekening mee dat dit wordt bekostigd door je eigen risico.

Wij kunnen ons voorstellen dat dit verhaal het er niet makkelijker op heeft gemaakt. Daarom geven wij je een aantal tips om je te helpen bij het maken van de keuze voor de juiste zorgverzekering.

Tips voor jouw zorgverzekering in 2021

Verzekeren blijft lastig; kies je voor een uitgebreider pakket, met de kans dat je het niet gebruikt of kies je voor een kleiner pakket, met de kans dat je zelf moet bijleggen.

Tip 1: Kijk naar hoeveel fysiotherapie je hebt gebruikt de afgelopen jaren. Bedenk ook of je algehele gezondheid misschien is veranderd. Met deze informatie probeer je een zo goed mogelijke inschatting te maken voor het komende jaar!

Waarom heb je ooit de keuze gemaakt om voor een aanvullend pakket? Was het vanwege de fysiotherapie? Heeft u een bril? Of wilt u goed verzekerd zijn voor de tandarts? Daarnaast is het zo dat niet alle vergoedingen per aanvullende verzekeringen hetzelfde zijn. Het aantal behandeling of het bedrag dat wordt vergoed kan verschillen.

Tip 2: Bedenk welke zorg je dit jaar hebt gebruikt en volgend jaar ook nodig zult hebben.

Als je dan een idee hebt waarvoor je verzekerd wilt zijn komt het volgende. Er zijn tal van zorgverzekeraars en verschillende labels waarbij je een zorgverzekering kan afsluiten. Moet je uitsluitend kijken naar premie of moet je andere dingen meenemen?

Als het goed is weet je nu waarvoor je verzekerd wilt zijn. Dan komt volgende vraag? Bij welke zorgverzekeraar wil je jouw verzekering afsluiten? Naast het vergelijken van de zorgpremies zijn er ook andere zaken waarmee je rekening moet houden

Tip 3: Zorgaanbieders hebben niet met alle zorgverzekeraars een contract. Ga na of je ‘vaste zorgverleners’ een contract hebben met de zorgverzekeraar van jouw keuze. Als dit niet het geval is, kan het zo zijn dat je alsnog zelf bij moet betalen.

Tip 4: Zorgverzekeraars kunnen aangeven dat zijn ook vergoeden aan niet gecontracteerde zorgaanbieders. Controleer of dit niet alleen gaat over zorg uit de basisverzekering. Dit betekent dat niet gecontracteerde zorg uit de aanvullende verzekering zelf moet worden betaald!

Het aanbod van zorgverzekeraars is enorm. Er zijn verschillende sites die beweren je te helpen bij het maken van de juiste keuze. De websites tonen echter alleen de zorgverzekeraars die hiervoor betalen.

Tip 5: Zoek en vergelijk zelf zorgverzekeraars. Dat is veel werk, maar zo zorg je ervoor dat alle zorgverzekeraars op een eerlijkere manier met elkaar worden vergeleken.

Onze beroepsgroep heeft een belangrijk advies voor iedereen die op zoek is naar een aanvullende verzekering met fysiotherapie.

Tip 6: Zorgverzekeraars DSW en Stad Holland bieden verzekeringen met uitgebreide dekking. Zij geven vrijheid van zorgaanbieder en hun premies komen overeen met hun publicaties op de website.

Ook goed om te weten; Fysiotherapie Hoog Lede heeft voor 2021 een contract afgesloten met de volgende verzekeraars (en de labels die daaronder vallen):

  • DSW
  • Achmea
  • VGZ
  • CZ
  • ONVZ
  • ASR
  • EUCARE

We hopen dat dit je zal helpen bij het kiezen van de juiste zorgverzekering voor jou. Mocht je nog vragen hebben, dan helpen we je graag.

About the author

Leave a Reply

× App met ons voor een afspraak!