Zorgverzekering en Fysiotherapie voor 2019

De afgelopen periode zijn er een hoop ontwikkelingen geweest tussen de zorgverzekeraar en de fysiotherapeut. De Fysiotherapeuten zijn als beroepsgroep een aantal keer in het nieuws geweest over hun onderhandeling qua contracten met de zorgverzekeraars. Als praktijk vinden wij het belangrijk dat we zo veel mogelijk tijd en kwaliteit in de behandeling van onze klant kunnen stoppen. Wij staan voor het feit dat elke klant de beste zorg verdient op een juiste manier.

Binnen de beroepsgroep is er als ontwikkeling een landelijke actiegroep fysiotherapie ontstaan waarin de fysiotherapeuten opkomen voor zichzelf en hun klanten. De zorgverzekeraars geven hier deels wel, maar ook deels geen gehoor aan. Bepaalde zorgverzekeraars houden voet bij stuk en houden vast aan de afspraken zoals die bestaan. Andere zorgverzekeraars zien in dat dit voor de fysiotherapie zo niet verder kan en hebben besloten hun eisen richting de fysiotherapeuten aan te passen. Dit is voor Fysiotherapie Hoog Lede ook de reden geweest om contracten met bepaalde zorgverzekeraars wel en sommige niet te tekenen.

Het KNGF selecteert ieder jaar de beste zorgverzekeraars m.b.t. fysiotherapeutische zorg. Deze polissen staan voor wat ze beloven, geen behandelindex, vrije zorgkeuze en geen verplicht klanttevredenheidsonderzoek na uw bezoek aan de fysiotherapeut. Bekijk hier de aanbevolen polissen van het KNGF.

Contracten met zorgverzekeraars:

Fysiotherapie Hoog Lede heeft volgend jaar een contract met:

– DSW
– Zilveren Kruis Achmea
– VGZ
– ONVZ

Wat betekent dit voor u als klant?
Als u onder behandeling bij ons komt en u bent aanvullend verzekerd bij een zorgverzekeraar waar wij een contract mee hebben, dan declareren wij rechtstreeks voor u bij uw zorgverzekeraar. Als wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar en u komt wel bij ons onder behandeling factureren we de behandeling aan uzelf. U kunt deze factuur zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Wij willen u erop wijzen dat u zelf verantwoordelijk bent om te kijken of we zijn aangesloten bij uw zorgverzekeraar, hoeveel vergoedingen voor fysiotherapie u heeft en wat uw eigen bijdrage wordt mocht u bij ons onder behandeling zijn en we geen contract hebben met uw zorgverzekeraar.

In 2019 kunt u bij ons pinnen
Als u bij ons onder behandeling bent en de onderstaande situaties zijn van toepassing vragen wij u na de behandeling gelijk af te rekenen door middel van pinnen.

– Als u onvoldoende verzekerd bent (alleen basisverzekerd)
– Als u door uw vergoedingen heen bent
– Als u bent aangesloten bij een zorgverzekeraar waar we geen contract mee hebben

Tarieven 2019
In 2019 veranderen een aantal van onze tarieven, in onderstaand bestand kunt u onze tarieven voor 2019 vinden.

Tarievenlijst 2019

About the author

× App met ons voor een afspraak!