Foamrollen kan gebruikt worden om herstel te bevorderen. Een foamroller is een holle buis met foam (schuim) erom heen. Door met je spieren over de foamroller te rollen masseer je zelf je spieren. Deze manier van rollen heet een self-myofascial release massage.

Het foam rollen heeft een positief effect op jouw herstel want het vergroot de bewegingsvrijheid van gewrichten, vermindert de subjectieve pijnprikkels & spierpijn en vermindert het vermoeidheidsgevoel. Naast het bevorderen van de herstel verbetert foamrollen zelfs de sportprestaties!

Foamrollers kunnen gebruikt worden door clienten met spierspanningsklachten om zelfstandig de spierspanning te verminderen. Daarnaast zien we dat veel sporters het gebruiken na hun sportactiviteiten. De bovenstaande effecten zijn bewezen vanuit onderzoek en werken goed voor klachten en herstel!

Foamroller bestellen? Neem contact met ons op via info@fysiohooglede.nl

About the author

× App met ons voor een afspraak!