Jip Regtop ontwikkelt zich als spier-pees specialist

Jip Regtop ontwikkelt zichzelf door middel van opleidingen, nieuwe behandelinzichten en trainingsmethoden als spier-pees specialist. Onderstaand een interview met Jip Regtop over deze ontwikkelingen binnen zijn organisatie.

Waarom ontwikkelen als spier-pees specialist?
Binnen de fysiotherapie en sport zien we veel spier en pees letsels. Dit kunnen acute blessures zijn, maar chronische spier-pees blessures zien we ook veel. Voor mij was dit een goede reden om me meer te specialiseren als spier-pees specialist. Ik kom het veel tegen in mijn vak en patiënten categorie, ik wil mijn cliënten de beste zorg en revalidatie mogelijkheden bieden op het gebied van spier-pees letsels. Vandaar mijn specialisatie die richting op.

Welke ontwikkelingen zijn er?
Ten eerste heb ik een opleiding gevolgd als EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) specialist. Een nieuwe innovatieve en revolutionaire behandelmethode voor langdurige peesklachten. Kniepeesklachten, achillespeesklachten, de tenniselleboog en hielspoorklachten kunnen hiermee goed behandeld worden.

Onder echogeleiding wordt een dunne naald op de plaats van de beschadigde pees gebracht. Vervolgens wordt er een lichte elektrische stroom toegediend. Dit veroorzaakt een nieuwe gecontroleerde herstelreactie binnen in de pees. Hierdoor wordt de pees opnieuw opgebouwd. In combinatie met een intensief trainingsprogramma én eventueel ontlastende taping zorgt dit voor herstel van gezonde en trekvaste peesvezels.

Een van de voordelen van deze techniek is dat het gebruik maken van een echotoestel ervoor zorgt dat er heel nauwkeurig alleen het gebied behandeld wordt. De gezonde delen van de pees raken hierdoor niet aangetast.

Zijn er naast deze behandeltechniek nog andere ontwikkelingen?
Jazeker, zoals ik hierboven uitleg is EPTE een innovatieve en revolutionaire behandelmethode, maar het is geen los staande behandeling. Het moet altijd in combinatie met een trainingsprogramma om het optimale resultaat te halen.

We gaan aan de slag met Flywheeltraining om een intensief trainingsprogramma te kunnen bieden met spier-pees klachten in combinatie met het EPTE concept. Flywheeltraining is een effectieve trainingsmethode om kracht te trainen, voor peesklachten. Intensieve trainingen en een trainingsmethode om sneller terug keren in de sport! Korte trainingssessies zijn al effectief voor een goed resultaat.

Flywheeltraining, traint vooral het vermogen om ‘af te remmen’ meer dan in reguliere krachttraining. Dit is juist de beweging waarin sporters vaak blessures oplopen. Knieblessures en peesblessures kunnen door flyweeltraining beter herstellen. Daarnaast wordt de stap naar de terugkeer in de sport een stuk kleiner gemaakt.

Flywheeltraining werkt door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Om deze as is een koord gewikkeld, waarvan aan het uiteinde door wordt getrokken. Het vliegwiel werkt als een soort ‘jojo’; hoe harder eraan getrokken wordt, hoe meer weerstand men ondervindt en hoe harder het vliegwiel vervolgens weer terugdraait. De krachten worden zo opgebouwd dat het toestel een enorme kracht kan ontwikkelen bij het afremmen van de beweging. Dit maakt de spieren en pezen sterk op een manier die met reguliere apparatuur niet mogelijk is.

About the author

× App met ons voor een afspraak!