EPTE, nieuwe behandelmethode voor peesklachten

EPTE een nieuwe innovatieve behandelmethode voor langdurige peesklachten

EPTE is een nieuwe innovatieve behandelmethode voor langdurige peesklachten. Kniepeesklachten, achillespeesklachten, tenniselleboog en hielspoor kunnen door middel van EPTE goed behandeld worden. EPTE staat voor Echogeleide Percutane Electrolyse. Onder begeleiding van de echo gaat er een dunne dry-needling naald in de aangedane pees. Er wordt een lichte elektrische stroom op de naald gezet, samen met de specifieke beweging door de naald zelf veroorzaakt dit een gecontroleerde reactie binnen in de pees. De pees wordt door middel van deze techniek opnieuw opgebouwd. In combinatie met een intensief trainingsprogramma én taping zorgt dit voor herstel van gezonde peesvezels.

Door het gebruik van de echo tijdens de behandeling kunnen we heel nauwkeurig zijn op de plek waar de pees is aangedaan. De gezonde delen van de pees worden niet aangetast door deze behandeling.

Wanneer EPTE?
EPTE is goed toepasbaar bij slecht herstellende en/of langdurige peesklachten. Gemiddeld gezien is er een pijnvrij functieherstel mogelijk tussen de 4 en 6 behandelingen.

De voordelen van EPTE
De EPTE techniek stimuleert het weefsel herstel van de pees van binnenuit. In tegenstelling tot andere fysiotherapeutische technieken die van buitenaf hun werk doen. Onderstaand een opsomming van de voordelen van EPTE:

– Het beschadigde weefsel wordt direct behandeld.
– Gezond weefsel wordt niet beschadigd.
– Groot slagingspercentage, Klinische onderzoeken en ervaringen wijzen uit dat EPTE effectief is in een grote meerderheid van de peesaandoeningen.

Indicaties voor een EPTE behandeling
EPTE kan worden toegepast op de onderstaande peesaandoeningen en peesklachten:

– Kniepees / Jumpers knee
– Schouderpees / Supraspinatuspees
– Achillespees
– Tenniselleboog
– Hielspoor / Plantaire fascia

Wanneer kan EPTE niet worden toegepast?
EPTE kan niet worden toegepast bij onderstaande indicaties:

– Prothesen
– Zwangerschap
– Pacemakers
– Kanker of oncologische behandeling
– Thrombophlebitis
– Huidproblemen
– Neurosensorische afwijkingen
– Angst voor naalden

Combinatie met intensief trainingsprogramma
EPTE is niet een alleenstaande behandelmethode. Dit zal altijd in combinatie gaan met een intensief trainingsprogramma. Een strak trainingsprogramma is nodig op de peesstructuren weer op te bouwen in hun belastbaarheid.

Wetenschappelijk onderzoek van EPTE
Uit fundamenteel onderzoek blijkt dat er verschillende gunstige fysiologische effecten ontstaan bij een behandeling met EPTE.

Duur van een behandeling en de vergoeding van EPTE
Een behandelsessie EPTE duurt ongeveer 15 minuten inclusief hygiënische en echografische handelingen en uitleg aan de cliënt. Een behandeling EPTE wordt vergoed door uw fysiotherapeut aangezien het binnen het domein van de fysiotherapie valt.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een EPTE behandeling of heeft u langdurige peesklachten en wilt u meer informatie. Neem contact met ons op via info@fysiohooglede.nl of via 06 – 57 33 92 08.

About the author

× App met ons voor een afspraak!